Az online fogászati asszisztens

Belépés

Jelszó helyreállítás


Regisztráció páciensként Regisztráció szakemberként, intézményként Change to English

Regisztráció

Rólunk

Történetünk 2015. márciusában, egy baráti beszélgetéssel kezdődött:

Tamás: Mivel foglalkozol mostanában, Ákos? 

Ákos: Fogorvoslátógatóként dolgozom, de van egy új ötletem. 

Tamás: Milyen ötlet? Mesélj.

Ákos: Úgy gondolom, hogy miután ma már minden az interneten történik, a fogászati szakmát is érdemes lenne itt összefogni. Egy olyan weboldalt szeretnék tervezni, ami maximálisan kiszolgálja mind a fogászati szakmát, mind a pácienseket. Már el is kezdtem rajta dolgozni.

Tamás: Ez jól hangzik, engem is érdekelne a dolog.

 

Két dolog motivál minket a fogászvilág.hu-val kapcsolatban:

  1. A Tudatos Élet, aminek egyik kiemelkedően fontos eleme az egészség. Vagyis a magyar emberek szájápolási és dentál-higiéniai szokásainak fejlesztése.
  2. A minőségi időtöltés. Mindenkinek arra legyen ideje, ami fontos: 

Célunk egy olyan közösség létrehozása, ahol a szakma találkozik egymással, és a pácienssel. Közelebb akarjuk hozni a fogászati szakembereket egymáshoz és a páciensekhez. Miért ne jelenhetne meg az ember a maszk mögött. 

Egy rendelő munkatársainak tudniuk kell az orvoslásra koncentrálni. Le szeretnénk venni az online kommunikáció és marketing terheit a fogászati szakemberek válláról. Időt akarunk adni az orvosoknak, amit arra fordíthatnak, amit fontos nekik. Eszközöket szeretnénk biztosítani nekik a személyes és szakmai fejlődéshez.  

A fogászati rendelők digitális átalakulása kulcskérdés. Ennek támogatásával akarunk segíteni abban, hogy minél többen jussanak jó minőségű szájápolási információkhoz és magas színvonalú fogászati kezelésekhez.  

Jakab Ákos

 5 éve dolgozott fogorvoslátogatóként, amikor kitalálta a fogászvilág.hu alapjait.  

„A munkámból adódóan behatóan megismertem a fogászati piacot, így néhány év alatt világossá vált számomra, hogy hiányzik egy olyan weboldal, ami összefogja a szakmát és korszerű online jelenlétet biztosít a számukra.  

Mióta erre ráébredtem, küldetésemnek érzem, hogy a rendelkezésemre álló eszközökkel segítsem a fogászatok fejlődését. Ha jól használjuk, a 21. századi technológia segít személyesebbé tenni a szakma kommunikációját és egyre több pácienshez juttathatja el az üzenetet, hogy a fogorvos nem csak húz és töm.”  

Horváth Vali 

Jogászként többek között e-kereskedelemmel, adatvédelemmel és szellemi alkotásokkal foglalkozika . Emellett sok önkéntes munkát is végez és PhD-jét a „menekültek” témájában írja.  

„Azért csatlakoztam a fogászvilág.hu csapatához, hogy a digitalizáció révén elérhessük, hogy 21. századi módon, az összes szükséges információ birtokában lehessen dönteni egy fogorvos mellett, hogy érthetőbbé és elérhetőbbé váljanak ezek a szolgáltatások és ezáltal egészségtudatosabb életet élhessünk.  

Emellett célom, hogy a társadalmilag érzékeny fogászatoknak jelentősebb időráfordítás nélkül legyen lehetőségük rászorulóknak vagy menekülteknek akár ingyen szolgáltatásokat nyújtani. A segítség nem csak a rendelők hírnevét öregbíti, hanem az ott dolgozók morálját is emeli és hozzájárul ahhoz, hogy a világot jobb hellyé tegyük.” 

Rumszauer Tamás 

Informatikus a csapatban, így jól látja, hogy a fogorvosoknak és a pácienseknek nehezen használható szoftverek hadával kell megküzdeniük.   

„A cégek, akiknek dolgozom, folyamatosan a digitális transzformációt hangsúlyozzák, de közben valahogy eltűnik a folyamatból az ember, pedig a gép az emberért van és nem fordítva. A jó szoftver egyszerűen használható és nem korlátoz, hanem segíti a munkát. Az automatizálás célja, hogy időt spóroljunk, amit jó és hasznos dolgokra tudunk fordítani, például egy-egy rövid beszélgetésre a páciensekkel vagy éppen a családra, a hobbikra.   

Szeretnénk időt visszaadni a fogorvosoknak, például az adminisztráció egy részének automatizálásával vagy a releváns szakmai tartalom egy helyen való összegyűjtésével. Emellett szerintem a fogászvilág.hu lényege, hogy a szakma tagjai, mint egy jó kávéházban össze tudjanak a platformon gyűlni és eszmét tudjanak cserélni az őket érdeklő témákban. Legyen ez egy olyan hely, ahol mindenki megtalálhatja a számára érdekes társalgást, ahol nem kell álarcot viselni, nem kell azt bizonygatni, hogy jobb vagy a másiknál, mindenki nyugodtan képviselheti azt, ami ő!” 

Akik készítették:  

Aki a tartalmat írja: Fenyvesi Kristóf

Javaslata, ötlete van? Írjon nekünk! 

[email protected] 

Meghívás